bitcoin lunch tron

Justin Sun verzet lunch met Warren Buffett vanwege gezondheid, TRON (TRX) keldert

Justin Sun, de CEO van TRON en BitTorrent heeft zijn geplande lunch met superinvesteerder Warren Buffett geannuleerd vanwege plotselinge gezondheidscomplicaties, slechts drie dagen voordat de mannen elkaar in San Francisco zouden ontmoeten.

Nierstenen gooien roet in het eten

Dovey Wan, oprichter van Primitive Ventures en kenner van de Chinese cryptomarkt deelde een screenshot op sociale media-app Weibo. Een vertaling van het bericht van Sun:

“Dank aan alle vrienden uit alle geledingen van de samenleving voor hun zorgen, ik was in het ziekenhuis vanwege plotselinge nierstenen en heb de lunch met Mr. Buffett moeten annuleren. Op dit moment is mijn fysieke conditie stabiel en ben ik aan het herstellen.”

Het originele bericht is langer maar niet relevant voor de geannuleerde lunch.

Niet veel later bevestigde de TRON Foundation dat de lunch inderdaad wordt uitgesteld.

Conservatief stukje van de taart

In juni won Justin Sun een liefdadigheidsveiling door een bod van maar liefst 4,57 miljoen dollar te doen. De hoofdprijs? Een lunch met Warren Buffett, één van de meest succesvolle beleggers aller tijden. Buffett is er wel eentje van de oude stempel en belegt heel conservatief. Hij heeft zich ook meerdere malen uitgesproken tegen bitcoin en noemde cryptocurrency eerder ‘rattengif’ en een ‘waanidee’.

Nadat TRON het annuleren van de lunch via Twitter de ether inslingerde, daalde de prijs van TRX bijna negen procent. Voor de tweet was één TRX 0,02862 dollar waard, na de tweet zakte de waarde direct naar 0,02607 dollar. Benieuwd wat Buffett van deze volatiliteit vindt.

Waarom organiseert Buffett deze lunches?

De miljardair doneert de volledige inkomsten van de lunch aan een goed doel. Die inkomsten variëren wel steeds omdat de lunchmogelijkheid geveild wordt. Hij doet dit al twintig jaar minimaal één keer per jaar, het bod van Justin Sun verbrak overigens wel het veilingrecord, nooit eerder betaalde iemand 4,57 miljoen dollar om met Buffett te lunchen.

Pete Budlong, een ondernemer uit San Francisco, was de eerste die ooit een veiling won om met Buffett te dineren in 2000. Op dat moment betaalde hij ‘slechts’ 25.000 dollar.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Glide, een armoedebestrijdingsorganisatie in San Francisco waar Buffett via zijn overleden vrouw Susie bij betrokken raakte.

Niet iedereen happig op lunch met Sun

Overigens is het geen één-op-één lunch. Justin Sun mag zeven stoelen vullen. In een interview met CNBC zei Sun dat hij enkele van de meest bekende namen in crypto wil uitnodigen, denk aan Ethereum oprichter Vitalik Buterin, Litecoin oprichter Charlie Lee en Binance CEO Changpeng Zhao. Van die drie heeft alleen Charlie Lee toegezegd mee te gaan.

Eerder deze week bevestigde Jeremy Allaire, CEO van Circle, dat hij de lunch zou bijwonen. Ook de oprichter van eToro, Yoni Assia heeft toegezegd.

Sun en Buffett hebben nog geen nieuwe datum geprikt.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.