Categories: Altcoins

Thomas Lee van Fundstrat: ‘Altcoin seizoen komt eraan!’

Thomas Lee is directeur van Fundstrat, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Hij gelooft dat het altcoin seizoen snel aanstaande is.

Het altcoin seizoen verwijst naar de periode waarin altcoins flink in waarde stijgen. Altcoins zijn alle andere munten dan bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum, XRP en Litecoin. Maar ook minder bekende munten, zoals Polymath, Quarkchain en JET8.

Meer weten over altcoins? Bekijk dan deze pagina:

Lees alles over altcoins

Altcoins volgen bitcoin

Stijgt de bitcoin koers? Dan stijgen altcoins vaak ook mee. In 2017 stegen verschillende altcoins ook tot ongekende hoogtes (en oké, deze munten daalden ook veel sneller in waarde dan bitcoin).

Op woensdag 26 juni ging het hard met verschillende altcoins. Verschillende cryptomunten stegen met meer dan 20 procent in waarde, zoals je op onderstaande tweet kan zien. Volgens Thomas Lee is het altcoin seizoen dan ook dichtbij. Welke cryptomunten dan in waarde moeten stijgen? Dat laat hij in het midden:

Overigens kan het snel gaan in de wereld van cryptocurrency. Slechts een dag later ziet de markt er heel anders uit. De bitcoin koers is flink gezakt, en verschillende altcoins zijn ook flink in waarde afgenomen:

Vaker uitspraken over cryptocurrency’s

Thomas Lee maakt wel vaker (gewaagde) uitspraken over de koers van bitcoin en andere cryptocurrency’s. Eerder dit jaar voorspelde Lee dat bitcoin in augustus dit jaar uit zou breken. Dat nieuws leverde uiteenlopende reacties op.

En ook John McAfee gelooft in een altcoin seizoen. In een tweet stelt hij dat verschillende altcoins ‘tien keer zo snel kunnen stijgen dan bitcoin’.

John McAfee is oprichter van de gelijknamige antivirussoftware McAfee. Tegenwoordig is hij ook een bekend (of beter misschien: berucht) figuur in de cryptocurrencywereld. Zo is een van zijn bekendste uitspraken: “I will eat my d**k on national television if the price of Bitcoin (BTC) did not hit $1 million by 2020.”

Hoe dan ook, veel analisten zijn het er inmiddels mee eens dat de cryptocurrency bull market is begonnen.

Welke altcoins heb jij? Laat het weten in de comments!
Frank Smits

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Alleen Binance Coin verslaat BTC, wanneer start altseason?

Nu we de maandag en het weekend achter de rug hebben, blikken we terug op wat de koers vanaf vrijdag…

3 uur ago

Wat doet Bakkt met bitcoin prijs? Krijgen we een herhaling van koers in 2017?

Sinds april domineert bitcoin de cryptomarkt. Dat deed het natuurlijk altijd al, maar nog altijd lijkt bitcoin meer grip op…

8 uur ago

ING Bank: geloof in bitcoin en koers daalt, behalve in Turkije

Wij van WC-Eend raden.. De ING heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Europa, met uitzondering van Turkije, niet gelooft…

1 dag ago

Kogel door de kerk: bitcoin futures van Bakkt lanceren op 23 september

Bakkt heeft aangekondigd dat het de deuren voor institutionele klanten opent op 23 september. Eindelijk goed nieuws en een harde…

1 dag ago

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

2 dagen ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

3 dagen ago