Categories: Altcoins

Thomas Lee van Fundstrat: ‘Altcoin seizoen komt eraan!’

Thomas Lee is directeur van Fundstrat, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Hij gelooft dat het altcoin seizoen snel aanstaande is.

Het altcoin seizoen verwijst naar de periode waarin altcoins flink in waarde stijgen. Altcoins zijn alle andere munten dan bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum, XRP en Litecoin. Maar ook minder bekende munten, zoals Polymath, Quarkchain en JET8.

Meer weten over altcoins? Bekijk dan deze pagina:

Lees alles over altcoins

Altcoins volgen bitcoin

Stijgt de bitcoin koers? Dan stijgen altcoins vaak ook mee. In 2017 stegen verschillende altcoins ook tot ongekende hoogtes (en oké, deze munten daalden ook veel sneller in waarde dan bitcoin).

Op woensdag 26 juni ging het hard met verschillende altcoins. Verschillende cryptomunten stegen met meer dan 20 procent in waarde, zoals je op onderstaande tweet kan zien. Volgens Thomas Lee is het altcoin seizoen dan ook dichtbij. Welke cryptomunten dan in waarde moeten stijgen? Dat laat hij in het midden:

Overigens kan het snel gaan in de wereld van cryptocurrency. Slechts een dag later ziet de markt er heel anders uit. De bitcoin koers is flink gezakt, en verschillende altcoins zijn ook flink in waarde afgenomen:

Vaker uitspraken over cryptocurrency’s

Thomas Lee maakt wel vaker (gewaagde) uitspraken over de koers van bitcoin en andere cryptocurrency’s. Eerder dit jaar voorspelde Lee dat bitcoin in augustus dit jaar uit zou breken. Dat nieuws leverde uiteenlopende reacties op.

En ook John McAfee gelooft in een altcoin seizoen. In een tweet stelt hij dat verschillende altcoins ‘tien keer zo snel kunnen stijgen dan bitcoin’.

John McAfee is oprichter van de gelijknamige antivirussoftware McAfee. Tegenwoordig is hij ook een bekend (of beter misschien: berucht) figuur in de cryptocurrencywereld. Zo is een van zijn bekendste uitspraken: “I will eat my d**k on national television if the price of Bitcoin (BTC) did not hit $1 million by 2020.”

Hoe dan ook, veel analisten zijn het er inmiddels mee eens dat de cryptocurrency bull market is begonnen.

Welke altcoins heb jij? Laat het weten in de comments!
Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

De kracht van open netwerken zoals bitcoin

De kop van een krantenartikel genaamd "Chancellor on brink of second bailout for banks" is verwerkt in het allereerste blok…

13 uur ago

Geen bitcoin, maar wel stablecoins aldus Lagarde en Europese Centrale Bank

De Europese Centrale Bank (ECB) wil zich meer en beter inspanningen op het gebied van digitale valuta. Ze zijn ambitieus…

13 uur ago

Wat betekent Brexit voor Bitcoin? En waarom zijn er zoveel longs?

Op Bitfinex is het aantal bitcoin in long posities op een historisch hoog niveau. Wat zegt dat over de koers…

1 dag ago

Wat is de juiste spelling? Cryptocurrency’s of cryptocurrencies?

Schrijven over bitcoin en crypto brengt wat moeilijkheden met zich mee. Niet alleen de industrie staat nog in de kinderschoenen,…

1 dag ago

Bitcoin presteert beter dan goud, aandelen en obligaties in 2019

Het jaar en het decennium zijn beide bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar de beste investering van je…

2 dagen ago

ING wil jouw bitcoin gaan bewaren: not your keys, not your bitcoin?

Opvallend nieuws als we Reuters moeten geloven: ING werkt aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. Volgens het persbericht ziet de bank…

2 dagen ago