eos

Gestemd over inflatie bij EOS: van 5 procent naar 1 procent

Normaal heb je geen invloed op de hoogte van inflatie, bij de euro of de dollar draait de centrale bank achter de schermen aan de knoppen. Bij cryptocurrency werkt dat anders, je weet bijvoorbeeld precies wat de uitgifte is van het aantal bitcoin wat ooit wordt uitgegeven.

Community heeft gesproken, van vijf naar één

EOS gaat nog een stap verder, de community heeft gestemd om de jaarlijkse inflatie per 1 juni te verlagen van vijf procent naar één procent. Niet alleen de inflatie is transparant in crypto, ook de stemmingsronde is volledig inzichtelijk. Kijk voor het stemproces op EOS Block Producer (BP) EOS Authority.

Volgens het voorstel wordt vier van de voormalige vijf procent van de jaarlijkse uitgifte van EOS bewaard op het eosio.saving account. Vooralsnog gaat het om 3,6 miljoen EOS.

Voorraad gevaar voor EOS

Het oorspronkelijke doel van het verzamelen van fondsen op bovengenoemde account is om de community een keuze te geven: uitgifte of vernietigen. Nu blijkt dat er eigenlijk maar weinig gebeurd is met die verzamelde EOS.

“Er zijn echter 8 maanden verstreken en er is nog steeds geen gedefinieerd gebruik voor de grote hoeveelheid EOS-tokens die gestort blijft worden op het eosio.saving account. Het aantal verzamelde tokens is nu buitensporig veel geworden. Als we blijven toestaan dat deze voorraad groeit, kan dit een gevaar worden voor het EOS-ecosysteem.”

De auteur vindt daarom dat het tijd wordt om de kraan dicht te draaien en de inflatie te verlagen.

Die overgebleven één procent blijft ongemoeid. Dat is een beloning voor Block Producers (soort miners van EOS). De afgenomen inflatie heeft hier dus geen effect op.

Coins staken

EOS werkt volgens ‘Delegated Proof Of Stake’ (DPOS), je moet coins staken/inzetten om te mogen stemmen op een voorstel. In totaal hebben 778 accounts mee kunnen stemmen, zij hebben 27,3 miljoen EOS gestaked en liefst 100 procent van de accounts heeft voor gestemd.

Meer nieuws

De afgelopen paar dagen was er nog meer nieuws over EOS. Zo heeft het moederbedrijf Block.one aangekondigd om een Voice te lanceren. Dit is een social media platform, maar dan op de blockchain.

Daarnaast wordt er samengewerkt met Coinbase om een educatief programma op te zetten. De eerste stap heeft Coinbase al genomen, sinds vorige week ze biedt het tradeplatform EOS aan.

Nog een nieuwtje, EOS is een partnerschap aangegaan met Tether. De stablecoin wordt opgenomen op de blockchain van EOS.

EOS kopen

Wil je ook EOS kopen? Dat kan met BLOX. Download de app gratis voor Android of iOS.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.