Stellar vernietigt meer dan helft van alle XLM, koers stijgt met 35%

De Stellar Development Foundation (SDF) heeft in totaal 55 miljard XLM geburnd. Deze hebben een gezamenlijke waarde van 3,95 miljard euro (4,4 miljard dollar). Stellar denkt dat het product sterk genoeg is en dat deze coins niet meer nodig zijn. Ook stopt Stellar met het gratis weggeven van XLM via airdrops.

Hoe zijn al deze XLM verdeeld?

Om het ecosysteem te versimpelen zijn er drie potjes met XLM.

  1. 20 miljard XLM in de handen van de community
  2. 17 miljard XLM in het operationele fonds van SDF
  3. 68 miljard gereserveerd voor weggeefprogramma’s

XLM wordt niet gemined, dus de coins hierboven zijn al in omloop. Stellar vindt categorie 2 en 3 te groot, alle geburnde coins komen ook hier vandaan. Logischerwijs worden er geen XLM van investeerders en de community vernietigd.

Stellar verklaart dat ze in de loop der jaren hebben gezien dat giveaways en airdrops steeds minder effect hebben. Stellar is overigens verantwoordelijk voor één van de grootste airdrops allertijden. In 2018 werkte Stellar samen met de wallet van Blockchain.info om gratis XLM weg te geven. Dat was een verdeeld succes.

Hoe ziet de verdeling er nu uit?

Na het vernietigen van de coins ziet de verdeling er nu zo uit:

  1. 20 miljard XLM in de handen van de community
  2. 12 miljard XLM in het operationele fonds van SDF
  3. 18 miljard gereserveerd voor weggeefprogramma’s

SDF is ervan overtuigd dat dit genoeg XLM’s zijn om van Stellar het wereldwijde standaard betaalmiddel te maken.

Personele groei

De resterende 12 miljard uit het operationele fonds van SDF zullen worden besteed aan wat SDF noemt een agressief programma. Dit programma bestaat uit de directe ontwikkeling van Stellar en het behartigen van de belangen.

Daarnaast wordt er ook meer geïnvesteerd in personeel. In januari 2019 had SDF slechts een handvol werknemers. Nu zijn dat er al bijna zestig. Het plan is om dat aantal eind 2020 te verdubbelen.

Deze 12 miljard XLM staan volgens zeggen vast. De komende vier jaar wordt elk jaar 3 miljard XLM vrijgegeven.

Wat is burnen?

Burnen betekent niets meer dan het vernietigen van coins. In de praktijk worden coins naar een onbereikbaar ontvangstadres gestuurd. In het geval van Stellar is dat adres GALAXYVOIDAOPZTDLHILAJQKCVVFMD4IKLXLSZV5YHO7VY74IWZILUTO. Dit adres kan je inzien via de blockexplorer.

Het nieuws werd vannacht zo rond 00:00 gedeeld. Binnen een uur steeg de koers van XLM met 35% van 0,062952 naar het hoogtepunt van 0,085003. Inmiddels is de XLM koers weer iets gezakt.

xlm stellar koers

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Kan dat zomaar??? Wat als ze dat nog eens doen???

    6 november 2019