Groene koers in februari: bitcoin sluit voor het eerst in zes maanden positief af

Het is vandaag de laatste dag van februari, en voor bitcoin verschijnt er weer een sprankje hoop aan de horizon. De koers van bitcoin sluit voor het eerst in zes maanden tijd positief af. De koers van bitcoin begon in februari op 2.980 euro op Bitstamp. Op het moment van schrijven staat bitcoin op 3.363 euro, bijna 400 euro meer.

Op de grafiek hieronder kan je dit duidelijk zien. Elke candle stelt één maand voor. De laatste candle, februari 2019, kleurt voor het eerst sinds tijden groen:

 

Na maanden van rode cijfers kunnen we nu dus eindelijk weer groene cijfers schrijven. Maar hoe komt deze ommekeer tot stand?

Bitcoin (positief) in het nieuws

 

Grote Amerikaanse bank JP Morgan experimenteert met cryptocurrency

Sla je de krant open of kijk je het nieuws op TV, dan is de invoering van de JPM Coin dé reden voor de ommekeer van bitcoin. Volgens veel mainstream media profiteert bitcoin van het experiment van de Amerikaanse bank JP Morgan met een eigen cryptocurrency. Dit zou de aandacht voor de cryptocurrencymarkt en bitcoin in het bijzonder vergroten.

Of er een direct verband is valt natuurlijk te betwijfelen. JP Morgan richt zich met de JPM Coin in eerste instantie vooral op institutionele partners.

SEC beslist over bitcoin ETF

De Amerikaanse shutdown is voorbij, de Securities and Exchanges Commission kan weer aan de slag. Deze toezichthouder moet binnenkort een beslissing maken over twee aanvragen voor een bitcoin ETF. Dat is een financieel product, gebaseerd op bitcoin. Of een goedkeuring eraan komt is onbekend, maar een commisaris van de SEC is in ieder geval positief:

‘Of ik denk dat iemand [red: een bedrijf dat een aanvraag doet] aan onze voorwaarden voldoet? Ik hoop het, en ik denk het ook, uiteindelijk.’

Samsung Galaxy S10 beschikt over cryptowallet

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung beschikt sowieso over een manier om je cryptocurrency private keys op te slaan, en nu lijkt het er ook op dat de telefoon een eigen wallet heeft.

 

Technische indicatoren

Ook in de technische analyse is er sinds kort in lange tijd weer wat positiefs te melden. De bitcoin koers bevindt zich sinds begin februari in een positief momentum. Zo staat de bitcoin koers voor het eerst sinds lange tijd boven de 100 dagen Moving Average, zoals we besproken hebben in onze vorige koersanalyse. Mocht bitcoin dat vasthouden, dan is dat een positief signaal.

Wat brengt maart voor bitcoin?

Dat is natuurlijk altijd koffiedik kijken, met bitcoin weet je het nooit. Wat we wel kunnen doen is voorgaande jaren vergelijken. We kijken naar de prijs op de exchange Bitstamp, omdat daar veel data te vinden is:

  • Maart 2018: bitcoin daalt van 9.050 euro naar 6.080 euro.
  • Maart 2017: bitcoin daalt van 1.045 euro naar 938 euro.
  • Maart 2016: bitcoin daalt van 383 euro naar 362 euro.
  • Maart 2015: bitcoin daalt van 222 euro naar 214 euro.

Oké ik hou op met zoeken. Ook voor bitcoin geldt blijkbaar: maart roert zijn staart. Laten we hopen dat bitcoin komende maand deze trend doorbreekt.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.