Frans lagerhuis stemt tegen versoepeling wet bitcoin en cryptocurrency

Het Franse lagerhuis heeft een nieuw wetsvoorstel afgewezen. Het doel van het voorstel was om de belasting rondom cryptocurrency te versoepelen. In totaal gaat het om vier afwijzingen, meldt bitcoin.fr. Een van de afwijzingen is om onderscheid te maken tussen periodieke transacties en incidentele transacties. De Franse belastingdienst zou soepeler moeten omgaan met incidentele transacties.

Op dit moment zijn transacties tot 305 euro vrijgesteld van belasting. Een van de voorstellen wilde dit bedrag ophogen naar 3000 euro, of zelfs 5000 euro. Het lagerhuis heeft echter dit voorstel ook afgewezen.

Crypto regulering in rest van Europa

Van alle continenten is Europa een van de meest vooruitstrevende, althans op het gebied van crypto regulering. Het valt daarom extra op dat zo’n groot land als Frankrijk zo resoluut nee zegt tegen een versoepeld beleid. Maar gelukkig is de rest van Europa een stuk progressiever in hun beleid. 

  • Zwitserland is namelijk een cryptocurrency-oord, en wordt ook wel crypto-valley genoemd. Zo is de beurs Bitfinex, waar Nederlander Jean Louis van der Velde CEO is, gevestigd in Zwitserland. In de nabije toekomst kan je ook handelen in cryptocurrency op de reguliere aandelenbeurs van Zwitserland.
  • In Duitsland mag je belastingvrij aankopen doen met bitcoin. Miners hoeven tevens geen belasting te betalen, omdat de Duitse overheid het ziet als vrijwillige verdiensten. Beurzen en cryptocurrency brokers kunnen ook vrijstelling krijgen van belasting als ze dienen als tussenpersoon. Deze regeling geldt niet alleen voor bitcoin, maar ook voor andere cryptocurrencies.
  • Oekraïne gaat in 2021 cryptocurrency reguleren. De regering wil dat cryptocurrency erkend wordt als een belegging. Bedrijven die actief zijn in de cryptowereld, dienen rekening te houden met vijf procent belasting.
  • Malta is het blockchain-eiland van Europa. Zo zijn er drie blockchain wetten aangenomen. Een van de wetten is dat investeerders beter beschermd worden tegen frauduleuze Initial Coin Offerings (ICO’s). Voordat de ICO plaatsvindt, moet de startup eerst een gedetailleerd whitepaper publiceren en hun financiële geschiedenis delen.
Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.