Tether print per ongeluk 5 miljard dollar USDT, bitcoin koers levert in

Afgelopen weekend maakte Tether een grote fout. De stablecoin fabrikant van de gelijknamige cryptocurrency tether, maakte per ongeluk vijf miljard nieuwe coins. Overigens werden deze coins meteen weer vernietigd.

Er bleek wat verwarring te ontstaan toen Tether hulp bood aan cryptocurrency exchange Poloniex. Poloniex was bezig met een chain swap, dat betekent dat coins van de ene blockchain naar de andere wordt verhuisd. In dit geval werden tethers van de blockchain van Omni naar die van Tron verplaatst, aldus de CTO van Tether Paolo Ardoino.

Hij legt dit uit aan de hand van een drietal tweets:

Er waren ook problemen met de token decimalen tijdens de voorbereiding van de chain swap.

Cryptocurrency exchange Poloniex heeft dit ook zelf bevestigd. Het bedrijf voegde hier nog toe: “Er is per ongeluk een onjuist aantal tether (USDT) gemaakt, inmiddels is dit weer naar het juiste aantal gecorrigeerd.”

Dat de coins vernietigd zijn (of geburned in cryptotaal) kan je zelf opzoeken op de blockchain van Tron. Hier vind je de eerste 4,5 miljard tether en hier de resterende 500 miljoen.

Ardoino is de beroerdste niet en komt met een soort van verontschuldiging.

Tether is vrij controversieel. Je kan niet ontkennen dat tether een hele grote rol speelt in de prijs van bitcoin en andere cryptocurrency. Wij schreven eerder:

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.